Meest gestelde vragen

Heeft u vragen die wij in onderstaande niet voor u hebben kunnen beantwoorden? Voel je vrij om ons een mailtje te sturen en wij komen zsm met een antwoord.

info@loosjuweliers.nl

Producten & Diensten

Jazeker! Elise is goudsmid en repareert de meest voorkomende defecten aan sieraden in ons eigen atelier in de winkel. Daarnaast werkt  zij ook samen met collega goudsmid Rick in ons externe atelier.

Voor het vervangen van een batterij in je horloge ben je bij ons aan het juiste adres. Het maakt niet uit of je horloge bij ons gekocht is, wij vervangen de batterij graag voor je. Wij leveren kwalitatief goede batterijen en vragen voor het vervangen van de meest voorkomende €10,-. 

Onze deskundige horlogemaker vervangt twee maal week de batterijen. Bij het afgeven van uw horloge hoort u wanneer deze weer gereed is.

De waterdichtheid van uw horloge kunnen wij niet garanderen na een batterij wissel tenzij u kiest voor een volledige check met waterdichtheids test inclusief vervangen van de oude pakkingen en onderdelen die daarvoor benodigd zijn.

Dat kunnen wij voor je doen! Uiteraard bij aankoop van een nieuw horloge uit onze collectie doen wij dit als service.

Een horloges elders gekocht kunnen wij voor je inkorten. Hier rekenen wij een bedrag van €7,50 voor en bij het afgeven van je horloge kunnen wij aangeven wanneer deze weer gereed ligt.

Bij ons gekochte horloges kunnen worden gebracht voor reparatie. Jos is horlogemaker en kan deskundig jouw horloge repareren. 

Het aantal bar op de achterkant van het horloge geeft aan hoe waterdicht je horloge is:

*3bar: Handen wassen en lichte regenbui

*5bar: Handen wassen, regenbui, zwemmen (niet in water springen/duiken)

*10bar: Handen wassen, regenbui, douchen, zwemmen, snorkelen. (let wel op bij extreme temperatuur verschillen)

*20bar: Handen wassen, regenbui, douchen, zwemmen, snorkelen, duiken met perslucht (indien aangegeven door het merk)

In principe hanteren wij geen vaste garantietermijn, omdat wij elk effect individueel beoordelen. Zo kunnen wij u de beste service bieden, of u uw sieraad nu twee maanden of twaalf maanden geleden heeft aangeschaft. In beginsel heeft u echter 6 maanden garantie op productiefouten. Wij zijn wel altijd bereid om verder te kijken dan vaste termijnen om samen tot een passende oplossing te komen.

Wanneer een sieraad niet op de juiste wijze is gebruikt (ondeugdelijk gebruik) vervalt uiteraard het recht op garantie.

Jazeker! Een sieraad, horloge, bestek of spaarpot  welke bij ons is gekocht en de ruimte voor een gravure heeft kunnen wij als service voor je graveren. 

*Aan lasergravures en handgravures zoals vingerafdruk/eigen handschrift zijn wel kosten verbonden.

*Sieraden, horloges, bestek, spaarpotten, sportprijzen etc. welke niet bij ons zijn gekocht graveren wij niet.

Dit doen wij graag voor jullie en met veel precisie en aandacht. Wij zetten gaatjes bij kinderen vanaf 1 jaar. Dit doen wij met twee personen gelijktijdig, zodat je kindje in een keer klaar is. Dit doen wij op afspraak 0229-541694 en is mogelijk op vrijdag en zaterdag. Gaatjes zetten bij ‘jong’ volwassenen kan zonder afspraak van dinsdag t/m zaterdag.

Bij ons kunt u oud goud inleveren om de aanschaf van uw nieuwe sieraad, horloge, reparatie te bekostigen. Hiervoor ontvangt u een gunstigere prijs dan wanneer u er geld voor krijgt, maar ook dat is mogelijk.

Voor het, uitzoeken van trouwringen en het samen uitwerken van een vermaak opdracht, nemen wij graag alle tijd om jullie hierin deskundig en met aandacht te adviseren. Een afspraak is hierbij verstandig.

*Wist jij dat wij op de woensdagen alleen op afspraak open zijn? Speciaal om in alle rust geadviseerd te worden.

*Het zetten van oorgaatjes bij een kind ook graag een afspraak maken

*Het vullen van een as-sieraad gaat ook in overleg met u op afspraak

0229-541694

info@loosjuweliers.nl

Gedenksieraden

Retouren & Ruilen

Niet helemaal blij met het jou aankoop/kadootje? Bij ons kun je jou aankoop ruilen. Het liefst binnen de termijn van 14 dagen. Lukt dat niet binnen deze termijn? Geen probleem maar bel wel even om dit aan ons kenbaar te maken.

*let op! uiteraard is het sieraad/horloge alleen door ons retour te nemen als deze ongedragen en in de originele verpakking terug komt. 

*wij geven geen geld retour.

Tot op heden bieden wij in onze webshop alleen sieraden aan welke gepersonaliseerd zijn. Dus voorzien van bijvoorbeeld een gravure, gevuld met as, moedermelk, haarlokje of kleur naar wens. Hierdoor is het niet mogelijk om deze items te retourneren. Neem contact met ons op als er iets niet naar tevredenheid is gevuld.

Under Construction

Under Construction

Betaling

Bestellen