Winkelcentrum Vijverhof Vijverhof 23 1633 DS Avenhorn 0229 541694 info@loosjuweliers.nl
Winkelcentrum Vijverhof Vijverhof 23 1633 DS Avenhorn 0229 541694 info@loosjuweliers.nl

Welkom bij Loos Juweliers

Ons assortiment

Voor onze diensten en het volledige assortiment kunt u natuurlijk het beste even langs komen. Wij helpen u graag.

Sieraden en Horloges

Meer informatie

Gold rush by Loos

Meer informatie

Trouwringen

Meer informatie

Ambacht

Meer informatie

Gedenksieraden

Meer informatie

Vintage by Loos

Meer informatie

Samenwerkingen

Meer informatie

Over Loos Juweliers

De meiden van Loos

Mireille, Joyce, Elise

Loos Juweliers is al sinds 1975 een bekende naam in Avenhorn en omstreken. Jos en Margo Loos namen in dat jaar een kleine juwelierszaak over in de Goorn.

Inmiddels is de winkel gevestigd in Winkelcentrum de Vijverhof in Avenhorn en is de dagelijkse leiding in handen van de drie dochters van Jos en Margo: Elise, Joyce, Mireille.

Klein en gezellig

Elise verteld hoe Jos het juweliersvak inrolde: Na zijn opleiding aan de horlogemakersvakschool kwam er toevallig een juwelierszaak in de Goorn te koop, inclusief woonhuis. Mijn ouders waren op dat moment juist op zoek naar woonruimte dus dat kwam heel goed uit! Vier dagen voor de oplevering zijn ze getrouwd. Leuk detail; mijn vader had zijn trouwpak aan bij de opening, haha! De winkel was destijds gevestigd in de garage van het woonhuis. Het was best klein, maar heel gezellig. Mijn ouders bouwden in korte tijd een brede klantenkring op.

Moeder Margo

Hoewel onze moeder geen ervaring had met het juweliersvak was het voor haar geen enkel probleem om in de winkle te staan en mensen te adviseren. Ze had al wel ervaring als coupeuse en had zodoende ook al in meerdere winkels gestaan. Je zou kunnen zeggen dat het haar tweede natuur was. Ze toonde altijd veel intresse in de klanten en hun wensen. Dat maakte haar tot een hele goede verkoopsters. Mama overleed onverwachts in 2007, een grote leegte achterlatend. Papa en wij bleven onze schouders eronder zetten, ook ter nagedachtenis aan mama. Na haar overlijden kwamen Joyce en ons broertje Pieter helpen in de winkel. Elise en Mireille waren er al langere tijd actief. Pieter kwam erbij als klokkenmaker en zaterdaghulp. Hij is niet gebleven want al van jongs af aan wilde hij politieagent worden en dat is uiteindelijk ook gelukt! Lange tijd hebben wij samen met Papa in de winkel gestaan tot hij in 2019 met pensioen ging. Toen het pensioen van Papa naderde hebben wij de koppen bij elkaar gestoken en in 2015 besloten er vol met zn drieen voor te gaan! Het voelt eigelijk helemaal niet als werken, het is gewoon zo leuk om te doen! En onderling vullen wij elkaar heel goed aan, we hebben bijna nooit woorden.

Weemoed

Over onze keuze voor het juweliersvak hebben wij nooit lang na hoeven denken. Van enige druk of stimulans vanuit onze ouders was ook geen sprake. Nee, ze hoefden niet bepaald hun best te doen ons te overtuigen, haha! We mochten kiezen wat we wilden. Maar wij vonden dit gewoon een fantastisch mooi vak. Het hielp wel mee dat we zo'n beetje in de winkel zijn opgegroeid natuurlijk. Ook Joyce is blij dat ze weer in de winkel staat; Ik heb nog lange tijd bij een opticien gewerkt maar dan dacht ik dikwijls met weemoed terug aan de gezelligheid in de juwelierszaak. Na het overlijden van mama was het hard nodig dat ik daar weer ging bijspringen en ik merkte al snel dat ik het toch wel heel fijn vond om daarmee verder te gaan. Wat wij hebben geleerd van onze ouders? Dat je niet bij de pakken neer moet gaan zitten en positief moet blijven. En dat het heel belangrijk is goed naar de wensen van de klant te luisteren. Er zit vaak emotionele waarde aan een sieraad en door je in te leven in het verhaal erachter kan je de mensen op passende wijze adviseren en begeleiden.

Veelzijdig

Mireille: Het helpen van de klanten met een persoonlijk sieraad is een van de mooiste dingen aan dit vak.

Elise, Joyce, Mireille: Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het maken van gedenksieraden. Dit zijn sieraden waarbij je heel veelzijdig kunt denken, wij verwerken bijvoorbeeld as van een overleden persoon of dier in sieraden maar ook moedermelk, bloemen, haar, zand etc.. de mogelijkheden hierin zijn enorm. Ook zitten wij nog boordevol nieuwe ideeen. We gaan steeds een stapje verder. Zo doen wij nu veel met vintage sieraden en zijn we ook bezig met onze eigen 14krt sieradenlijn Gold Rush. Ook vinden wij het superleuk om met andere creatieve ondernemers samenwerkingen aan te gaan, hier zijn al een aantal mooie projecten uit gekomen.

Voel je welkom en wie weet tot snel!

 

Al 45 jaar dé juwelier van Koggenland

Elise, Joyce en Mireille

wij adviseren u deskundig in uw keuze.

Onze vader&moeder (Jos&Margo) zijn in 1975 de zaak begonnen en hebben ons de liefde voor het vak bijgebracht. Helaas overleed Mama in 2007, waarna we samen met papa de schouders eronder gezet hebben om in haar gedachte de mooie zaak "samen" voort te kunnen zetten. Per 1 januari 2015 zijn wij mede-eigenaar geworden. 1 Januari 2019, na 40 jaar Juwellier Loos en 4 jaar Loos Juweliers is Jos samen met Trudie gaan genieten van zijn welverdiende pensioen en heeft hij het stokje volledig overgedragen aan zijn dochters, Elise, Joyce en Mireille. Ons motto is dat sieraden en horloges "emotie" zijn en dat de speciale momenten, die voor gever of krijger van een aankoop belangrijk zijn, door ons tastbaar worden gemaakt.

 

Openingstijden

Dinsdag       9.00-12.00 ~ 13.00-17.30

Woensdag    *Uitsluitend op afspraak, bel 0229-541694

Donderdag    9.00-12.00 ~ 13.00-17.30

Vrijdag         9.00-12.00 ~ 13.00-17.30

Zaterdag      9.00-17.00

 *Vanaf 7-9-22 werken wij iedere woensdag uitsluitend op afspraak

Dit vanwege de grote vraag naar speciale opdrachten, waar wij graag tijd voor vrij maken.

Op deze manier kunnen wij je meer aandacht geven voor bijvoorbeeld een vermaakopdracht, herinneringssieraad

of trouwringen. Maar je kunt natuurlijk ook een afspraak maken voor het uitzoeken van een mooi cadeautje.

Wil jij voor bovenstaande een afspraak maken? Bel 0229-541694 en wij plannen je graag in!

 

 

Neem contact met ons op

Winkelcentrum de Vijverhof
Vijverhof 23
1633 DS Avenhorn
0229 541694
info@loosjuweliers.nl
Privacy policy